Subsidie voor mediation mogelijk
Raad voor rechtsbijstand. 

De kosten mogen nooit een belemmering vormen om gebruik te maken van mediation. Daarom is er een subsidieregeling als u beneden een bepaalde inkomensgrens valt. Houkes Consulting kan zo'n subsidie (een 'toevoeging' heet het officieel) voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtbijstand. Een subsidie kan ertoe leiden dat elke partij niet meer dan 53 of 105 euro voor de hele mediation betaalt (in bijzondere gevallen kan zelfs de eigen bijdrage vervallen).

Wie komen in aanmerking?
Wanneer uw inkomen lager is dan 36.100 euro (voor gehuwden, samenwonenden en eenoudergezinnen) of 25.600 euro (voor alleenstaanden), komt wellicht u in aanmerking voor zo'n toevoeging. 

Het kan zijn dat de ene partij wel in aanmerking komt voor een toevoeging en de andere partij niet. Voor de mediation heeft dat geen gevolgen.

Voor meer informative over over subsidie voor mediation verwijzen wij u graag naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Verzekering
Heeft u een rechtsbijstandverzekering en dekt de verzekering mediation vraag dan bij ons naar de mogelijkheden om uw mediation (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.